Öğretim Üyemizden Beden Müziği Üzerine Etkileşimli Sunum

Yazar: mustafacagatay.erol | Tarih: 12 Mayıs 2022

Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümü Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Muzaffer Özgü BULUT, OMÜ Müzikoloji Topluluğu koordinatörlüğünde, Beden Müziği üzerine, 11 Mayıs 2022 tarihinde etkileşimli bir sunum gerçekleştirdi.

Sunuma izleyenleri yönlendirerek hep birlikte parmak şıklatma, el çırpma, öpücük atma ve konuşma gibi seslerle etkileşimli ve eğlenceli bir giriş yapan Bulut, en başta Beden Müziği ile ilgili akademik yayınlar hakkında, özellikle beden müziğinin terapi alanındaki işlevselliğinden ve müzik terapi eğitim programlarına Beden Müziği dersi eklenmesi ile ilgili yapacağı araştırmalardan bahsetti. Bulut daha sonra üyesi olduğu KeKeÇa (Kendin Kendini Çal) Topluluğu'nun işitme engellilerle yaptığı projeleri örnek göstererek, Beden Müziği'nin herkes tarafından yapılabilen ve kaynaştırıcı özelliği olan bir etkinlik olduğunu belirtti. Sonrasında aralarında "Bir Öğretmen Bir Ritim", "Eğitimin Sigortası Öğretmenlerimiz", "European Body Percussion Project" (Avrupa Beden Perküsyonu Projesi), "International Body Music Festival" (Uluslararası Beden Müziği Festivali), "Aridu" ve "MANG" (Music Academy of Next Generation) gibi yer aldığı güncel projeleri konu eden ve sonrasında Dünya'nın çeşitli bölgelerinden stillerin ve sanatçıların videolarını gösteren Bulut, sonuç olarak Beden Müziği'nin,toplumun büyük bir kesiminde çeşitli sebeplerle oluşan müzik yapma ile mesafeyi giderici potansiyeline dikkat çekerken; iyileştirici, geliştirici ve eğlendirici özellıkleriyle herkesin yaşamında kolaylıkla yer verebileceği bir müzik-dans-hareket etkinliği olduğunu ve bu nedenle farklı disiplinlerin çalışmalarında ve araştırmalarında da çeşitli amaçlarla kullanılabileceğini söyledi. Beden Müziği sunumu, hep birlikte ŞıkıŞıkı oynayarak sona erdi.

Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ferit BULUT, Prof. Özgü BULUT'a yaptığı sunum dolayısı ile teşekkür belgesi takdim etti ve fotoğraf çektirdi.